Dr. Rainer Wolber, Hoofd Productontwikkeling, DermoCosmetica praat met een huidverzorgingswetenschapper

Wetenschappelijke achtergrond van Eucerin

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE LIJN VOOR HOOFDHUID- EN HAARVERZORGING

Eucerin heeft een lange geschiedenis van gebruik van de nieuwste wetenschappelijke doorbraken bij de ontwikkeling van effectieve huidverzorgingsproducten voor huidproblemen, zoals een droge huid, atopische dermatitis en een gevoelige huid.

Toen wij dus vaststelden dat micro-ontstekingen een veel voorkomende factor bij de meeste problemen en stoornissen met betrekking tot de hoofdhuid vormden, waren we ervan overtuigd dat wij onze kennis konden inzetten om sommige van de meest voorkomende, en uiterst vervelende, problemen met haar en hoofdhuid aan te pakken.    

Onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van de juiste shampoo en hoofdhuidbehandeling samen uw hoofdhuidproblemen effectief aanpakken en uw haar zacht, gezond en glanzend maken. 

"Micro-ontstekingen zijn milde ontstekingen van de huid," legt Dr. Rainer Wolber, PhD, Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Eucerin, uit. "In feite zijn deze ontstekingen zo klein, dat zij onzichtbaar zijn. Als zij echter op uw hoofdhuid voorkomen, maken zij u vatbaarder voor allerlei problemen, variërend van roos, droogheid en jeuk, tot dunner wordend haar en haarverlies."

Onderzoekscentrum Beiersdorf, Hamburg
Onderzoekscentrum Beiersdorf, Hamburg.
Vrouw die in de microscoop kijkt
Het werkzame ingrediënt Licochalcone A werd door intensief onderzoek ontdekt.

Gewapend met deze kennis testten de onderzoekers van Eucerin verschillende werkzame ingrediënten met als doel dat ene ingrediënt te vinden dat micro-ontstekingen effectief vermindert. 

"Ons onderzoek leidde naar een krachtige ontstekingsremmer, Licochalcone A, die uit de Chinese zoethoutplant wordt gewonnen," aldus Dr. Wolber. 

"Deze stof vermindert micro-ontstekingen op de hoofdhuid en daarom is het een belangrijk ingrediënt in onze DermoCapillaire niet uit te spoelen behandelingen voor dunner wordend haar, een droge en jeukende hoofdhuid en roos."

Verlichting van deze micro-ontstekingen creëert de perfecte omgeving voor een gezonde hoofdhuid en haargroei, legt Dr. Wolber uit. 

"Daarom hebben we ook onze nieuwe DermoCapillaire shampoos ontwikkeld. De ingrediënten hiervan werken in combinatie met de hoofdhuidbehandeling om zo het dunner worden van het haar uit te stellen, vette en droge roos te beheersen en droogheid en jeuk van de hoofdhuid te verminderen."

Illustratie van micro-ontsteking
1. Micro-ontsteking van de hoofdhuid
82% zei dat DermoCapillaire REVITALISERENDE BEHANDELING voor dunner wordend haar "het haar er voller en dikker uit laat zien". 83% zei dat DermoCapillaire KALMERENDE HOOFDHUIDBEHANDELING UREA voor een droge en jeukende hoofdhuid "de hoofdhuid na de eerste behandeling kalmeert". 93% zei dat DermoCapillaire ANTI-ROOS INTENSIEVE HOOFDHUIDBEHANDELING "de conditie van de hoofdhuid verbetert".

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen